Söndag

söndagar.. Ja inte är det något jag gillar direkt.
Usch. Helg för mig är då man gör allt man inte hinner annars. Fixar med och i huset, fixar med hästarna, umgås m,m.
Samtidigt är jag väldigt ivrig av mig och vill att allt ska gå fort och man ska hinna med så mycket som möjligt. Både för att Asker är hemma och ibland behöver man hjälp ´+ att jag vill ha så mycket undanstökat till veckorna så jag slipper känna stress inför plugget. det känns så mycket skönare att plugga här hemma om allt är städat och fint!
Denna helg har varit en sådan som jag inte alls hunnit med det jag hade velat...

Men men, sen är det ju också så att ofta får Asker reda på om han ska iväg på jobb eller inte, i så fall betyder söndagar packning.

Nu sitter jag och pluggar ( skratt, bloggar!) har 2 refletionsprotokoll som ska lämnas in i morgon. Har nästan skrivit klart båda men tänker vänta tills jag har varit på föreläsningen i morgon innan jag lämnar in dem. Föreläsningen i morgon handlar om en utav böckerna vi ska reflektera om. Jag har tidigare läst boken men tycker att det kan vara bra att lyssna på föreläsningen också innan jag lämnar in. Det kan vara något viktigt jag missat när jag läst boken .

Nu är det bara att vänta in karln som snart kommer från sin innebandyträning. Sen får jag nog hjälpa till å packa lite skulle jag tro, blir mer tv-mys då!
Kram på er!

Älgjaktsvecka

Älgjakt betyder gäster i huset. Min syster och 2 ( av 3 ) barn och en hund bor här under älgjakten. Hon jagar älg i laget här medan hennes man jagar i jaktlaget där dem bor.
Det blir en omställning för allehopa! Tidiga mornar,mer pyssel och omtanke med både barn och hundar. I år har syster med sig en 4 månaders valp, så Ludde har fullt upp att passa upp och leka med henne + hålla koll på barnen :)
Denna vecka har ändå gått i plugg och hästarnas tecken. Axel har varit ut 2 gånger denna vecka med Emil på skogspromenad och en dag har två tjejer varit hit och ridit och kört. Roligt att hästarna får användas till andra saker än det jag kan använda dem till!

Blir ett kort inlägg idag, ska krypa till sängs och läsa lite kurslitteratur! Det är äntligen roligt och jag längtar att få öppna böckerna :)



Kram på er alla och ta hand om varandra i höstrusket ! Mycket ljus blir det här...

plugg

Ja denna kurs började ju lite väl hårt enligt min mening.
Vi började en ny kurs i måndags och avslutade den förra i lördags. Man fick ingen helg alls, hela söndagen gick åt till att städa å bara umgås med Asker. I måndags hade vi kursstart och jag tyckte att det bara föll pladask. Vi fick jättemycket att läsa och 3 uppgifter som skulle in denna vecka. De andra kurser vi har läst har varit lite lugnare första veckan iaf. Så idag har vi varit till biblioteket och gjort grupparbetet. Det tog inte så lång tid som jag hade trott men jag hann inte alls med att läsa all litteratur som vi skulle ha gjort. Tur var väl det att det skulle göras i grupp så vi hade hunnit läst olika mycket! Ska strax skicka in min egna studieuppgift. Den ska vara inlämnad senast i morgon men jag ska jobba då så ska bara kludda dit lite mer på den.
Nu ikväll har jag haft öppethus här hemma. Jag brukar ha det ibland. Jag är ju som sagt återförsäljare eller konsult  som det kanske heter för ett företag som heter Perfect home. Jag säljer inredning först och främst på sk. homepartyn. Men jag har märkt att många häromkring inte är så pigga på att hålla egna. Så därför ställer jag upp sakerna här hemma och bjuder in folk. Det har faktiskt blivit rättså bra resultat, även denna kväll!!
Ne nu ska jag gå och laga matlåda och fixa med uppgiften.
Ha en bra kväll alla!
Kram

bilar..

jag vet att jag har sagt det förut, men jag ska inte ha en bil!
Jag köpte en bil förra året, en grön passat. Efter ca 1.5 månad hittades massor med fel som ägaren sa inte skulle vara några problem och att bilen skulle helt klart gå igenom besiktningen. Min första bil var det och jag som inte kan någonting om bilar trodde så klart på killen jag köpte den av.. Jaja jag lämnade in bilen och fixade problemen så att den gick igenom besiktningen iaf. Sen sålde jag den med VINST! Nu sen jag började skolan har jag lånat mig bilar till skolan. Kände nu i sommar att jag verkligen ville ha en egen bil så jag slipper låna och känna skuld till personen jag lånar bilen av.
Så nu i sommar hittade jag äntligen en sån bil jag hade tänkt mig, en liten bensinsnål bil. Prutade ner den och åkte ner och hämtade den. Lite småkrångel men det får man räkna med med bilar i min prisklass. MEN idag när jag skulle till skolan la den bara av.. KUL!! Nej, så det blev bara krångel på morgonen och nu på kvällen har min moster hjälpt mig bogsera hem den. Usch! Nu är den iaf inlämnad på service få se vad som händer!

Hoppas ni har haft en bättre dag än mig!


Kram

Ett försök att börja blogga

Gör ytterligare ett försök att börja blogga. Såg att jag startade den här bloggen i våras men har helt glömt bort den!

Lite fakta om mig så ni vet vad ni har att vänta er av denna blogg :)  :
Erika Johanna Perols, 21 år från en liten by i södra Dalarna. Strax utanför Ludvika.
Bor här med min sambo i ett hus på mina föräldrars gård. Ett hus som min farmor och farfar ägde innan dom gick bort. Vi renoverar för fullt!
Vi har också en hund som förgyller vårat liv, Ludde. En blandras som det har varit mycket problem med. Men nu äntligen har vi fått ett svar om att han är missbildad i ländryggen. Tråkigt men skönt att äntligen få veta!
Jag har även 2 shetlandsponnier som jag gör lite oliks saker med. Vi är ibland med på olika marknader och kör barn!
På dagarna sysselsätter jag mig med böcker! Jag läser nämnligen till socialarbetare i Falun. Jobbar också som konsult för Perfecthome och jobbar extra som personlig assistent åt Ludvika Kommun. Min sambo Mikael Asker, Asker som vi nästan alla säger jobbar åt ett skogsföretag. Han ligger oftast borta på jobb under veckorna.

Detta var lite om mig, så nu vet ni vad denna blogg kommer att handla om!

Min vardag, hästar, inredning och plugget!

Ha en bra dag alla!
Nu ska vi sätta igång med städningen!

RSS 2.0